Menu
Voedselbank Zwolle
Voedselbank Zwolle deelt wekelijks uit
Voedselbank Zwolle
Minder dan 0,5 % van verspild voedsel bereikt de voedselbank
Voedselbank Zwolle
Voedselveiligheid speerpunt in strategie
Voedselbank Zwolle
Onze vrijwilligers delen wekelijks uit
Voedselbank Zwolle
Wij hengelen graag naar vis. Wie bijt?
Voedselbank Zwolle
Boter, kaas en eieren meer dan welkom

Info voor hulpverlener


Het begrip hulpverlener is in dit kader een ruim begrip. Iedereen die (vanuit haar of zijn professie) in contact komt met de doelgroep - en de thuissituatie van de familie waarvoor een pakket wordt aangevraagd voldoende kent - kan een aanvraag indienen. De Voedselbank beoordeelt vervolgens of de aanvraag van die specifieke situatie in behandeling wordt genomen of dat er eerst nog nadere informatie wordt ingewonnen.

De Voedselbank heeft een eenvoudig aanmeldingsformulier dat (samen met de betrokkene) ingevuld moet worden en opgestuurd (e-mail).

De hulpverlener geeft  adresgegevens en een eenvoudige opsomming van het netto vrij te besteden inkomen en de verwachte termijn van de hulpverlening. De eerste keer kan dit voor maximaal 6 maanden. Daarna volgt een nieuwe aanvraag voor een half jaar.

De hulpverlener onderneemt  dus actie. De hulpverlener kan zelf bepalen wat logische evaluatiemomenten zijn.
In principe kan één gezin maximaal 3 jaar gebruik maken van de Voedselbank. Deze periode van 3 jaar loopt parallel met de periode van schuldsanering.

De hulpverlener vult ook zijn of haar gegevens in (rechtsboven) en ondertekent het formulier. Door ondertekening van het formulier geeft hij/zij aan het formulier waarheidsgetrouw te hebben ingevuld. Overigens kan de Voedselbank een aanvraag alleen honoreren als er voldoende voedsel is.

Indien blijkt dat de hulpverlener onvoldoende zorgvuldig omgaat met het invullen van het formulier, zal dit consequenties hebben voor volgende aanvragen van deze hulpverlener.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust per e-mail contact met ons op : intake@zwolle.voedselbankennederland.nl
 


 

 

Doneer geldDoneer geld
Pakket aanvragenPakket aanvragen
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
Adres Voedselbank ZwolleAdres Voedselbank Zwolle
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Zwolle 2019